Blue Flower

Zorg en verpleging

Bij Mirannho kunt u 24 uur per dag terecht voor persoonlijke verzorging en verpleging. De zorgverleners, professionele, betrokken zelfstandig zorgondernemers, zorgen voor praktische en deskundige ondersteuning bij bijvoorbeeld, aan- en uitkleden, wassen, klaarzetten en toedienen van uw medicijnen en verpleegkundige taken zoals wondverzorging. 

Ook kunt u rekenen op goede voorlichting en advies. 

Om de zorgverlening zo goed mogelijk te laten verlopen en om optimaal te kunnen aansluiten op uw wensen, ontvangt u bij aanvang van de zorgverlening een zorgdossier. Dit zorgdossier blijft in uw bezit en ook na afloop van de zorgperiode blijft het uw eigendom. Het zorgdossier bevat ondermeer uw persoonlijke zorgplan en de zorgverleners noteren hierin hun bevindingen. Zo heeft u alles overzichtelijk bij elkaar.

Verzorging

De verzorgende kan u helpen bij dagelijkse handelingen zoals opstaan, wassen, douchen, naar het toilet gaan, medicijnen klaarzetten en aanreiken en naar bed gaan. Ook begeleidt een verzorgende u bij het leren omgaan met uw ziekte of ouderdomsbeperkingen. De verzorging kan zowel tijdelijk als langdurend zijn.

Verpleging

Een verpleegkundige wordt ingeschakeld voor verpleegkundige taken als intensieve wondverzorging, infuusverzorging of een andere verpleegtechnische taak.